• Begivenheden har allerede fundet sted.
Tirsdag d. 5. november 2019, Kl. 19:00 til kl. 21:30

”Fra Nørrebro til Nørregade”

Med afsæt i selvbiografien får vi et sprudlende foredrag om livserfaringer ved tidligere biskop og kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen.

Kl. 19-21.30 på Janderup skole. Erik Norman Svendsen fortæller vittigt og ærligt om hele sit liv fra Nørrebro-opvæksten under krigen til oplevelserne og slagsmålene med kirkeministre, politikere og præster igennem 17 år som biskop i Nørregade i København.

Han har været sognepræst og provst, generalsekretær i Kirkefondet, formand for Salmebogskommisionen, aktiv i samfundsdebatten, deltager i religionsmødet, engageret i Danske Sømands- og Udlandskirker, forfatter af bøger og artikler om kirkeliv og teologi, m.m. Vi husker han som kongehusets præst ved barnedåb, vielser og begravelser og som dronningens sjælesøger.

Med en omsorgsfuld far og en tungsindig mor blev livet fra begyndelsen spændt ud mellem de lyse og de mørke toner. Det er lyset, Erik Norman Svendsen har taget med sig i et langt, spændende liv, der har favnet hele verden, men først og sidst er forløbet på strækningen fra den lille lejlighed på Nørrebro til bispeboligen i Nørregade.

Arrangementet får støtte fra Statens Kunstfond.

Entré for foredrag og kaffebord: 100 kr. Janderup Skole – Folk og Kultur – menighedsrådene i Janderup og Billum